Ga naar de inhoud

Vrijwilligers

Word vrijwilliger bij FestiValderAa!

FestiValderAa wordt elk jaar mogelijk gemaakt door een fantastisch en hardwerkend vrijwilligersteam. Wij zijn dan ook elk jaar op zoek naar vrijwilligers om samen met ons FestiValderAa te beleven! Wat krijg je ervoor terug? Gratis toegang tot het festivalterrein, een crew T-shirt en natuurlijk heel veel dankbaarheid. Dus heb je zin om samen met een gezellig en gedreven team een heerlijk festival neer te zetten? Meld je dan aan!

Vrijwilliger tijdens het festival

Team Happerij
Jullie helpen onze cateraars met de voorbereidingen van de lunch en het diner en staan ze tijdens en na afloop bij met diverse werkzaamheden. Tevens zorgen jullie ervoor dat er altijd koffie en thee in het dorpshuis aanwezig is en dat de koelkasten goed gevuld zijn.

Team Draank
Jullie staan achter de bar en voorzien de bezoekers op het festivalterrein van de nodige verfrissende drankjes zoals wijn, bier en fris. Ervaring met biertappen is fijn maar geen vereiste.

Team Leut
Jullie staan achter de koffiebar en voorzien de bezoekers op het festivalterrein van een heerlijke cappuccino, een stevige espresso of gewoon een bakje leut. Ervaring met koffiezetten is fijn maar geen vereiste.

Team Vraogboukie
Jullie staan bij de informatiepunten en zijn de vraagbaak van het festivalterrein. Bezoekers kunnen bij jullie terecht om informatie te vragen over het programma, de looproutes en de voorstellingen. Ze kunnen ook bij jullie terecht om een fiets te huren.

Team van Aa naar B
Jullie zorgen ervoor dat het publiek op een goede manier begeleid wordt tijdens het festival. Dit gaat van parkeerwacht, tot gastheer/vrouw tot publieksbegeleider bij theatervoorstellingen. Een dienst als publieksbegeleider (gratis voorstelling) gaat gepaard met een dienst als parkeerwacht.

Team Centebakkies
Jullie bemannen de kassa-keet. Bezoekers kunnen bij jullie kaartjes kopen voor het festivalterrein en de theatervoorstellingen. Jullie controleren ook of de bezoekers het juiste bandje hebben bij de ingang.

Team Rein en Fijn
Onmisbaar voor een festival dat plaatsvindt midden in de Drentse natuur is een schoonmaakteam. Jullie legen de prullenbakken op het festivalterrein, houden samen de wc’s op het festivalterrein en in het dorpshuis schoon en zorgen ervoor dat er geen afval op de heide ligt.

Team Grut
Jullie staan op de kinderweide zorgen ervoor dat de kinderen heerlijk kunnen ravotten en spelen. Jullie helpen bij verschillende activiteiten en toveren de gezichtjes van kinderen om in vlinders, prinsessen of leeuwen.

Team GidseValderAa
Jij en je collega nemen de bezoekers mee op een theater fiets- of voettocht Je gaat met een groep langs theatervoorstellingen en zorgt ervoor dat alles veilig en volgens plan verloopt. Als je een beetje bekend bent met de omgeving van de Drentse Aa kun je onderweg ook verhalen vertellen. In de week voor het festival ga je een keer op verkenning, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Team Feestbeesten
Speciaal voor de de donderdagavond hebben we extra mensen nodig voor de begeleiding van het publiek dat lopend, fietsend of met de auto komt. De verkeersregelaars zijn pro’s maar die kunnen best wat hulp gebruiken bij het parkeren. Bij de entree zal het bij aanvang een toestroom van mensen zijn, dus ticketcontrolleurs gevraagd. De barren gaan ook open, dus biertappers en wijnschenkers meld je aan. En tot slot een paar mensen die het terrein in de gaten houden. Kortom werk genoeg, ook met de laatste voorbereidingen. Kom op tijd en maak er een fijn feest voor iedereen van.

Vrijwilliger in de op- en afbouwweek

Team Rein en Fijn
Onmisbaar voor een festival dat plaatsvindt midden in de Drentse natuur is een schoonmaakteam. Jullie legen de prullenbakken, houden samen de wc’s in het dorpshuis schoon en zorgen na afloop van het festival ervoor dat er geen afval meer op de heide ligt.

Team Happerij
Jullie helpen met het klaarzetten van de lunch en het diner voor de crew en jullie zorgen ervoor dat er altijd koffie en thee in het dorpshuis aanwezig is en dat de koelkasten goed gevuld zijn. Tevens voorzien jullie onze hardwerkende krachtpatsers van drinken en snacks.

Team Krachtpatser
In de opbouwweek en de afbouwweek helpen jullie mee met het opbouwen van het festivalterrein. Hekken plaatsen, diverse bouwwerken op hun plek zetten, lampen ophangen etc.

Team Recht en Krom
Met een min of meer een vaste groep vrijwilligers maken jullie alle bouwsels en decoraties die nodig zijn op het festival. Dat doe je in de weken voorafgaande aan het festival op de bouwplaats in Schipborg.

Team Rein en Fijn, Happerij en Krachtpatser beginnen allemaal in de week voor het festival en kunnen doorwerken tot en met een aantal dagen na het festival.