Ga naar de inhoud

Natuur

Natuur

FestiValderAa vindt plaats in een prachtige en unieke omgeving. De naamgever van het festival is het beekje de Drentsche Aa, dat zich een weg door het gelijknamige Nationaal Park meandert. Tijdens FestiValderAa kun je hier de magische combinatie van natuur en cultuur ervaren. Net als bij alle festivals is er ook een grote ‘backstage’: het Nationaal Park Drentsche Aa. Vanuit Schipborg wandel of fiets je zo het gebied in.

Om helemaal in de stijl van honderd jaar geleden te blijven: asfalt hoef je haast niet te zien als je dit mooie stukje Noord-Drenthe gaat ontdekken. Er ligt zo’n honderd kilometer zandweg en tientallen kilometers fiets- en wandelpad. Voortdurend kruisen de fietspaden de loop van de beek met mooie bruggetjes. Het stroomdal van de Drentsche Aa is Drenthe op zijn best!

Staatsbosbeheer: partner in natuur

Sinds de eerste editie van FestiValderAa is Staatsbosbeheer nauw betrokken. Hun credo ‘wat mooi is, moet mooi blijven’ onderschrijven wij volledig. Sinds enkele jaren voegen wij daar een extra element aan toe: ‘schoonheid moet je laten zien’. Vandaar dat we, samen met boswachter Kees van Son, de nodige wandelroutes aan ons programma hebben toegevoegd, zoals de VroegeVogelTocht, Dagdromerstocht en Schermertocht. 

Meer weten over de Drentsche Aa?

Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/drentscheaa. Daar vind je onder andere mooie wandelroutes om te downloaden.
Volg de belevenissen van boswachter Kees van Son via Twitter: @keesvanson en bekijk wat er in het gebied te doen is via @NPDrentscheAa.