Ga naar de inhoud

Locatie en vervoer

Locatie en vervoer

*Krijg je niet direct de locaties te zien? Klik dan nog eens op de link!

FestiValderAa vindt plaats in en rondom Schipborg. Dit bevindt zich aan de oostelijke rand van het stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Deze unieke omgeving, die veel natuurliefhebbers aantrekt, vormt het decor van het festival. We doen nadrukkelijk geen ingrepen in de natuur, maar geven deze juist een centrale plaats in het programma. Daarbij streven we volledige duurzaamheid na. 

Op de fiets

Het is een aanrader om op de fiets te komen, gezien de prachtige ligging van het festivalterrein en de afstand tot de diverse locaties. Bovendien is het ook nog eens beter voor onze mooie natuur. Er zijn speciale fietsparkeerplaatsen nabij het festivalterrein en locaties. Het is mogelijk om bij ons fietsen te huren.

Auto

Bezoekers van het festival die met de auto komen, kunnen de auto buiten het dorp Schipborg gratis parkeren op de daarvoor ingerichte terreinen. Volg de borden vanaf de afslag Zuidlaren/Tynaarlo op de N34. Vanaf daar word je naar de parkeerplaats geleid. Vanaf richting Aanlo volg de borden.

Openbaar vervoer

Schipborg is redelijk geïsoleerd qua openbaar vervoer. Via de website 9292.nl kun je je reis per openbaar vervoer samenstellen. Het is circa 20 minuten lopen vanaf de dichtstbijzijnde halte, of neem je vouwfiets mee.

Vervoer op het festival

Alle locaties zijn aangegeven door middel van bordjes in het dorp. De locaties zijn lopend en per fiets bereikbaar. Let op, houd er rekening mee dat de looptijden naar sommige locaties circa 30 minuten zijn. Maar dat is in dit prachtige gebied gelukkig geen straf! Zorg dus dat je van te voren kijkt hoe lang je onderweg bent vanaf de parkeerplaats naar de (start)locatie van je voorstelling/concert.

Fiets huren

Heb je geen fiets voor tijdens de fietstocht? Er zijn een aantal locaties in en rondom Schipborg waar je eenvoudig een fiets kunt huren. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Fietscentrum Zuidlaren, Tweewielerhuis Dekker of Camping de Vledders. 

Locatie De Brink, Zuidlaren

Het jubileumfeest op de donderdag vindt plaats op De Brink in Zuidlaren: Grote Brink, Zuidlaren

Locaties Zeegsterhoeve, Jan’s Schuur, Heideway en Agriplaza

Als je een voorstelling bezoekt in de Zeegsterhoeve, Jan’s Schuur of Agriplaza, kun je hiervoor parkeren op De Brink in Zeegse.

• Zeegsterhoeve: Hoofdweg 62, Zeegse

• Jans Schuur: Schipborgerweg 2, Zeegse

• Heideway: Fletcher Hotel, Schipborgerweg 8, Zeegse

• Agriplaza: Veldje achter ‘De mooiste boom van Zeegse in Drenthe’

Locaties Jelto’s Schuur, Jan’s Pony Paradijs, Hoofdpodium, Heidestage en Expeditiebos

Bezoek je de locaties Jelto’s Schuur, Hoofdpodium, Heidestage of Expeditiebos? Zorg dan dat je je auto gratis parkeert op het daarvoor ingerichte terreinen. Komend vanuit de richting Groningen kun je gebruik maken van de parkeerplaats nabij voetbalclub ZFC Zuidlaren: Randweg 3.

Vanaf Anloo word je naar een parkeerveld vlak buiten het dorp Schipborg geleid. Door de borden te volgen kom je bij de parkeerterreinen. Volg bij het parkeren s.v.p. de instructies van de verkeersregaars op. Naar de Schapenstee is het ongeveer 15 minuten lopen.

• Jelto’s Schuur: Randweg 12, Schipborg

• Jan’s Pony Paradijs: Einde van Randweg, voorbij camping de Vledders, Schipborg
• Hoofdpodium: Schipborgse heide ter hoogte van Heidesteeg
• Heidestage: Schipborgse heide ter hoogte van Heidesteeg

• Expeditiebos: Schipborgse heide ter hoogte van Heidesteeg

Locaties De Esch, Auke’s Landje en Kymmelsberg

Als je een voorstelling bezoekt in De Esch of Kymmelsberg, kun je hiervoor parkeren op P2 aan de Eschweg, Schipborg

• De Esch: Esweg, Schipborg

• Auke’s Landje: Halverwege De Vledders, tegenover het Natuurbad)

• Kymmelsberg: Kruising Borgweg en Schapendrift

Startlocaties theatrale fiets- en wandeltochten

FietseValderAa: adres verzamel- en vertrekplek parkeerplek Borgweg 20: Borgweg 20, Schipborg. (Bij het standbeeld van dé FestiValderAa-ganger)

VoeteValderAa: adres verzamel- en vertrekplek parkeerplaats Staatsbosbeheer Schipborg: (halverwege de Borgweg)