Ga naar de inhoud

Locatie en vervoer

Locatie en vervoer

FestiValderAa vindt plaats in en rondom Schipborg, gelegen aan de oostelijke rand van het stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Deze unieke omgeving, die veel natuurliefhebbers aantrekt, vormt het decor van het festival. We doen nadrukkelijk geen ingrepen in de natuur, maar geven deze juist een centrale plaats in het programma. Daarbij streven we volledige duurzaamheid na. 

Op de fiets
Het is sterk aan te raden om per fiets te komen, vanwege de prachtige ligging van het festivalterrein en de afstand tot de diverse locaties. Bovendien is dit beter voor onze natuur. Er zijn speciale fietsparkeerplaatsen nabij het festivalterrein en de locaties.

Openbaar vervoer
Schipborg is redelijk geïsoleerd wat betreft het openbaar vervoer. Je kunt je reis per openbaar vervoer plannen via de website 9292.nl. Het is ongeveer 20 minuten lopen naar het festivalterrein vanaf de dichtstbijzijnde halte, of je kunt een vouwfiets meenemen.

Auto
We moedigen bezoekers aan om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun voertuig gratis parkeren buiten het dorp Schipborg op de daarvoor bestemde terreinen. Volg de borden vanaf de afslag Zuidlaren/Tynaarlo op de N34. Vanaf richting Anloo volg je de borden.

Vervoer op het festival
Alle locaties zijn aangegeven met bordjes in het dorp. De locaties zijn te voet en per fiets bereikbaar. Let op, sommige locaties vereisen ongeveer 30 minuten wandelen, maar in dit prachtige gebied is dat geen straf. Zorg dus dat je van tevoren bekijkt hoelang je onderweg bent vanaf de parkeerplaats naar de (start)locatie van je voorstelling of concert.

Fiets huren
Op diverse locaties in en rondom Schipborg kun je eenvoudig een fiets huren. Denk bijvoorbeeld aan Fietscentrum Zuidlaren, Tweewielerhuis Dekker of Camping de Vledders.