Ga naar de inhoud

Algemene info

FestiValderAa 2024:

Ontdek een intiem, vrolijk en eigenzinnig festival

Datum: 5 t/m 7 juli

FestiValderAa is een intiem festival dat plaatsvindt in het prachtige Drentsche stroomdallandschap. Gedurende drie dagen wordt dit gebied omgetoverd tot een bruisende ontmoetingsplaats waar liefhebbers van theater, kunst en muziek samenkomen voor een unieke ervaring.

Wat Maakt FestiValderAa Bijzonder?
Dit festival belooft een intieme, vrolijke en eigenzinnige sfeer, gevuld met verrassende programmering van regionaal en nationaal talent. Het is een plek waar je je direct thuis voelt en kunt genieten zonder zorgen. Kinderen zijn meer dan welkom en kunnen zich uitleven in een grote, stoere speeltuin die het festival te bieden heeft. Kortom; FestiValderAa is een plek om met hart en ziel te ontdekken.

Een Blik in het Verleden
De geschiedenis van FestiValderAa gaat terug tot 2011, toen het festival voor het eerst werd georganiseerd te midden van het landschap van de Drentsche Aa. Het initiatief kwam voort uit de visie van oud-directeur Henk Jongebloed, die na 25 jaar betrokkenheid bij het theaterfestival Oerol een vergelijkbaar evenement wilde creƫren in zijn eigen woonplaats, Schipborg.

In samenwerking met Joop Mulder, de bedenker van Oerol, werd FestiValderAa geboren. Enkele voorstellingen die eerder op Oerol te zien waren, werden aangepast en opnieuw uitgevoerd in de natuurlijke omgeving van Schipborg. Deze unieke formule sloeg aan, en mede dankzij de bekendheid van Oerol kon het festival rekenen op veel media-aandacht. De eerste editie trok al 5.500 bezoekers uit heel Noord-Nederland en daarbuiten. Vandaag de dag is het nog steeds een geliefd festival onder de Noorderlingen.