Ga naar de inhoud

nieuws

FestiValderAa 2023 – 7 t/m 9 juli

FestiValderAa vindt weer plaats en wel op 7, 8 en 9 juli in het bekende gebied rond Schipborg. Deze 11e editie is groener en ook kleiner, want het oude bekende festivalterrein met hoofdpodium op het Schipborger Zand kan helaas niet meer gebruikt worden vanwege de aangescherpte stikstof-maatregelen. Het programma zit wel als vanouds vol met muziek, theater, literatuur en kunst. Het Stroomdallandschap Drentsche Aa blijft ook tijdens deze editie het middelpunt van het festival.

Om zo veel mogelijk rekening te houden met de strenge eisen rondom stikstofneerslag, is er een nieuw concept bedacht waarin uitstoot van stikstof in het natuurgebied zo beperkt mogelijk blijft. De Drentsche heide maakt plaats voor locaties als Restaurant De Drentsche Aa in Schipborg, het Fletcher Hotel in Zeegse en een handjevol huiskamers in de omgeving. Er komt een plek met activiteiten voor de kleintjes en er zijn theatervoorstellingen in boerenschuren en een kerk. Er is een plaats waar je met een drankje in je hand kan dansen en ontspannen in de buitenlucht. Verder zijn er foodtrucks aanwezig. Kortom, alle bekende ingrediĆ«nten zijn aanwezig maar het recept is een beetje aangepast. 

De natuur als decor

Het Stroomdallandschap van de Drentsche Aa is een prachtig gebied en is een belangrijk element van en voor ons festival en zal het publiek extra stimuleren om te wandelen en vooral ook met de fiets te komen. De routes tussen de locaties zijn mooi uitgelicht, overal is een vleugje FestiValderAa terug te vinden.

Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie over de bekendmaking van het programma en de ticketverkoop.

Tot op FestiValderAa!