Ga naar de inhoud

Theater- en randprogrammering is compleet!

Het programma van FestiValderAa is dan eindelijk compleet! Het uitstippelen van je festivalroute kan beginnen. Her en der zal er nog iets toegevoegd worden. Tickets voor het theaterprogramma of de wandeltochten zijn vanaf 6 mei verkrijgbaar. Op 30 juni wordt onze jubileumavond in Zuidlaren geopend met niemand minder dan Frank Boeijen, Noordpool Orkest met ‘Dansen op de Grens’ en De Baron. Voor deze avond dien je een apart festivalbandje aan te schaffen.

Dansen op de Grens

Met vijf jonge muziek solisten uit Noord- en Oost-Nederland, die niet gewend zijn om in hun streektaal te zingen, gaat het Noordpool Orkest op zoek naar wat streektaal hun muziek brengt en hoe de streektaal muziek innoveert. Het resultaat tonen ze op donderdag 30 juni met Elske DeWall, Inge van Calkar, Sanneke van der Meulen en anderen.

Theater op FestiValderAa

Tijdens FestiValderAa zijn er op de mooiste plekken in en rondom Schipborg theatervoorstellingen te zien. Zo zijn er vanaf 6 mei kaarten verkrijgbaar voor voorstellingen van onder andere Jasper van der Veen, YoungGangsters, Zuhause, De Schone Compagnie, Het Tuintheater en De Noorderlingen. De fiets- en wandelroute is gevuld met voorstellingen van Loods13, Power to the Pipo, Danshuis Noord, Hoofdletter F en TAMAR. Bekijk het volledige programma op onze programmapagina.

Aanvulling muziekprogrammering

Het muziekprogramma is uitgebreid met een diverse line-up: Faske, Silver Lake, Benjamin Fro, Joe Buck, Komodo, Power to the Pipo, Pieter van der Zweep, DJ Peter Mans en Douwe Doorduin. Dansen is toegestaan!

Ontdekken op FestiValderAa

Naast de reguliere programmering is er op het festival nog genoeg te ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een heuse Poppendokter (theatervoorstelling & workshop), knutselkeet en kan er worden gespeeld bij het programma van Staatsbosbeheer. Daarnaast zijn er kunstwerken en activiteiten rondom het thema mens & natuur die je stil doen laten staan bij je omgeving en hoe de mens zich daartoe verhoudt. Uiteraard kunnen natuurliefhebbers en wandelaars ook dit jaar weer deelnemen aan de Vroege Vogeltocht, Schemertocht en Dagdromerstocht

Zomerzinnen

Sinds 2021 is Zomerzinnen een vast onderdeel van FestiValderAa. Stichting literaire activiteiten Drenthe waar Zomerzinnen onder valt, verzorgt op 1 t/m 3 juli een gevarieerd literatuur programma voor een breed publiek. In restaurant De Drentsche Aa brengt Auke Hulst zijn voorstelling ‘Reiziger van het Ruige Land’, Annet Schaap vertelt over haar succesvolle sprookjes ‘Lampje’ en ‘De meisjes’, Erik Harteveld wordt geïnterviewd over zijn nieuwe novelle ‘Het verloren kind’ en Martijje presenteert met haar band herkenbare liedjes en verhalen. Op zondag treden auteur Thomas Verbogt en zangeres Beatrice van der Poel op met ‘Montere weemoed’. Voor dit programma onderdeel zijn zowel losse kaartjes als passepartouts te koop. Ook deze zijn vanaf 6 mei verkrijgbaar in onze ticketshop.