Ga naar de inhoud

VoeteValderAa – Een theatrale wandeltocht

VoeteValderAa – Een theatrale wandeltocht

Danshuis Noord - Tim Hammer en Mirthe Dokter - HoofdletterF

Verzamel- en vertrekplek VoeteValderAa
Kruising Borgweg en Kibbelakkers in Schipborg
za, 2 juli, 14.00 / 17.30
Uitverkocht
za, 2 juli, 15.30 / 19.00
Uitverkocht
za, 2 juli, 17.00 / 20.30
za, 2 juli, 18.30 / 22.00

RAVE - Danshuis Noord
RAVE is een energieke voorstelling waarin de jonge dansers van Danshuis Noord je meenemen in hun beleving van de afgelopen twee jaar. Hoe groei je op als er zoveel stilstaat? Hoe verhoud je je tot je omgeving, het dansen met je vrienden en welke wegen vindt je om te gaan? Aan de hand van een handvol kunstkaarten, liefde voor dans en een boel goede gesprekken ontstond RAVE. We mogen weer, hier zijn we!

De Stijd - Tim Hammer & Mirthe Dokter
Een pleit voor ridderlijkheid. Welk dier geeft ons de regels voor een eerlijk duel? Het dierenrijk zit vol met worstelende kevers, schreeuwende koala’s en wraakzuchtige roodborstjes. Maar wat is spel en wat is strijd? Welk dier geeft ons de regels voor een eerlijk duel? Ontdek het in STRIJD: een activerende mix van muziektheater en biologie. Tim Hammer en Mirthe Dokter gaan op de vloer als stel de strijd met elkaar aan. Via fascinerende fauna vieren ze het conflict. Want zonder strijd is er ook geen liefde. 

Dat ik op veen lijk - HoofdletterF
‘dat ik op veen lijk’ is een muzikale spoken word voorstelling. Geluid en tekst komen samen in deze aardse, mysterieuze en donkere monoloog. In collagevorm wordt opgroeien in Drenthe bekeken vanuit drie verschillende perspectieven: die van het meisje (de schrijver), die van het lijk (het meisje van Yde) en die van het veen (de geschiedenis). Met de hulp van sferische geluiden worden deze verschillende perspectieven vormgegeven. De elektronische muziek, dat ergens zweeft tussen hiphop en soundscape, voorziet het kwetsbare van de voorstelling met een ruig randje. Geluid ondersteunt tekst en tekst ondersteunt geluid.

De voorstelling ‘dat ik op veen lijk’ gaat over opgroeien in Drenthe. Als mens word je gevormd door je omgeving en je omgeving wordt gevormd door mensen. Hoe zie je eruit als je gevormd bent door een veenlandschap? ‘dat ik op veen lijk’ is een zoektocht naar roots en identiteit. Veen vormt en conserveert. Maar uiteindelijk komt alles samen. Alles mengt. Dat wat eronder ligt, vind je op de bovenlaag.

Terug