Ga naar de inhoud

De Schildpad – Niets Doen Is Hard Werken

De Schildpad – Niets Doen Is Hard Werken

Theaterveld
Heidesteeg, Schipborg
za, 2 juli, 15.15 / 15.45
za, 2 juli, 18.00 / 18.30

Voor dit programmaonderdeel heb je een dag- of weekendbandje voor de Heideway nodig.


Als je dag gevuld is met allerlei zaken die gedaan moeten worden. Als je gewend bent van de ene afspraak naar de volgende te rennen. Als je ieder uur je smartphone checkt om maar niets te hoeven missen. Dan zal je merken dat helemaal niets doen veel makkelijker gezegd is dan gedaan.

Kan dat wel, niets doen? Je doet namelijk altijd wel iets, ook als je helemaal niets doet. En hoe moeilijk is dat niets doen eigenlijk? Het is moeilijker dan iets doen, dat is een ding wat zeker is. Alvorens je tijd hebt om niets te doen is er altijd nog wel iets te doen. Maar zo kom je nooit toe aan niets doen. Je kunt rustig zeggen; niets doen is hard werken.

Neem de tijd, ga flierefluiten en flaneren. Een slecht geweten weerhoudt je van lummelen en lanterfanten. Lui zijn doet de tijd stil staan, laat je uitzoomen, dagdromen en vergeten. Als dat lukt kom je weer op krachten, op nieuwe idee├źn en inzichten. Maak voortaan vaker gebruik van je sluimerende en verborgen talent om helemaal niets te doen. Laat de schildpad je tempo bepalen.

Terug