Ga naar de inhoud

Nieuwe artistiek leider FestiValderAa

Vanaf 12 januari is Henk Jongebloed als artistiek leider opgevolgd door Vanja van Guldener. Vanaf de start van het festival – dat groen licht kreeg op 12 januari 2011 – is Vanja nauw betrokken geweest bij de programmering. 

Vanja is van jongs af aan al met theater opgevoed en heeft via het programmeren van kindervoorstellingen de smaak te pakken gekregen. Naast FestiValderAa is ze werkzaam als programmeur en marketeer bij theater Vanberesteyn in Veendam. Voor Henk was het een logische stap om het stokje over te dragen aan Vanja. “Ze is een zielsverwant. Zo hebben we nu een goeie uit de eigen regio, iets waaraan het bestuur belang hecht.”

Volgens Vanja zal er niet veel gaan veranderen aan het festival. Het tweede podium krijgt een prominentere plek en er wordt gekeken naar duurzaamheid. Helemaal stoppen zal Henk niet doen. Hij doet vooral een stapje terug en zal zich gaan focussen op de theaterprogrammering. 

FestiValderAa 2022
Elk jaar verandert het stroomdallandschap van de Drentsche Aa drie dagen lang in een fantastisch theater- en muzieklandschap. Verrassende artiesten en voorstellingen op diverse prachtige locaties in en rondom het dorp Schipborg. Theater voor grote en kleine mensen, cabaret, acrobatiek, beeldende kunst, straattheater, dans, muziek en een fantastisch festivalterrein.

FestiValderAa vindt in 2022 plaats van 1 t/m 3 juli.