Informatie

Het Festivalterrein Loopafstanden Openingstijden Eten & Drinken Hospitality FestiValderAa Rolstoeltoegang Overnachten Route naar festival Organisatie

Het Festivalterrein

Bekijk hier de plattegrond van het festivalterrein.

 

Loopafstanden

Hier is een tabel met alle loopafstanden vanaf het festivalterrein naar de theaterlocaties.

 

Openingstijden

Festivalterrein

Vrijdag 7 juli 18:00 tot 1:00 uur

Zaterdag 8 juli 13:00 tot 1:00 uur

Zondag 9 juli 13:00 tot 22:00 uur

Kassa & info

Donderdag 6 juli 16:00 tot 18:00 uur

Vrijdag 7 juli 16:00 tot 23:00 uur

Zaterdag 8 juli 13:00 tot 23:00 uur

Zondag 9 juli 13:00 tot 20:00 uur

 

 

Eten & Drinken

We zullen ook in 2017 goed zorgen voor de inwendige mens. Er zal weer een gevarieerd aanbod aan foodtrucks, caravans en tenten worden uitgenodigd.

 

Vlonders
Welkom bij restaurant Vlonders, het festivalrestaurant van Soepzooi en Heteten op FestivalderAa.

 

Soepzooi en Heteten werken al vaker samen, maar dit jaar mogen we act de présence geven in de vorm van een heus restaurant op de vlonders van het festivalterrein.

 

Restaurant Vlonders staat voor vers en mooi eten, maar bovenal voor heel lekker eten. Een plankje brood of een prettige salade. Of toch een kom soep van smaakformaat.. (we heten niet voor niets Soepzooi..) En als middag of avondborrel de maag doet rommelen, staan wij paraat met onze borrelplankjes.
Vanaf de namiddag kan bij ons aangeschoven worden voor onze rijke maaltijden, dit maal met een mediterraans tintje! Of proef onze goddelijke chocoladebommen in de vorm van onze brownies en blondies. Als zoete versnapering tussendoor of lekker naast de koffie. Echter, pas op, ze zijn nogal verslavend…
Kortom, genoeg te proeven! Tot gauw bij ons Vlonders…
Cut the crepe
Biologische mobiele crêperie
Cateraar Marije Lamsma en vormgever Kerensa Strijker delen de passie voor de platte pannenkoek oftewel de crêpe! Samen vormen ze Cut the Crêpe, een biologische mobiele crêperie. Vanuit de Crêpe-à-van bakken ze in het hele land; festivals, feestjes, bruiloften en partijen.
Cut the Crêpe maakt eerlijke crêpes van biologische ingrediënten. De ambachtelijke bereidingswijze maakt de crêpes niet alleen erg lekker, maar ook erg leuk om naar te kijken.
Javanse catering bus
De oude Brandweerwagen “Big Red” is een oude materiaalwagen van de brandweer uit 1968 helemaal gerestaureerd. Deze is omgebouwd tot cateringwagen met een eigen keuken, bar met oude koperen brand opstandpijp en straalpijp als tap, en een Italiaanse expressobar.
Coocking highlander
Knoflookbrood, het vegetarische tussendoortje!
Turks brood, gebakken in knoflookboter en bestreken met kruidenkwark. Deze basis is verder naar keuze te beleggen met onder andere olijven, tomatensaus, (geroosterde) ui, sambal en pepers. Niets moet, alles mag, dus gaan de gasten hun eigen gang en maakt ieder z’n eigen broodje!
Foodbrothers
Dikke, lekkere en creatieve hotdogs met een grote diversiteit aan verse toppings. Geen standaard werk, maar fameuze smaakexplosies met een vleugje soul!
Kaas int bakkie
Wij van Kaas in ’t Bakkie produceren honderd procent Nederlandse kaasfondue. Samen met Kleinstesoepfabriek hebben we een aantal unieke kaasfondues ontwikkeld. In onze recepten gebruiken we uitsluitend biologische Nederlandse kazen. Alle fondues zijn volledig biologisch en vegetarisch en hebben bovendien allemaal hun eigen bijzondere smaak. Of je nu kiest voor onze pittige Hollandse Kaasfondue met Groninger mosterd of voor onze zachte kruidige Geitenkaasfondue, ze zijn stuk voor stuk even heerlijk.
Sjeu smootjies 
Sjeu is de mobiele smoothiebar van Manon en Marloes Jensma. Twee zussen met een passie voor smoothies, sappen en andere gezonde voeding. Vanuit onze smoothiebar bereiden zij verse smoothies en sappen.
Steekjelos steekijs

Het ijssteken is (vermoedelijk) in de jaren 20 van de vorige eeuw ontstaan en beleefde zijn glorietijd in de 50-er jaren, waarna het door de opkomst van het verpakte ijs, soft ijs en de groei van het aantal ijssalons bijna geheel verdween.

In 1991 nam Johan Millenaar de steeklepel ter hand en bouwde in een aantal jaren het steekijsbedrijf STEEKJELOS! op, dat nu al weer 25 jaar bestaat.

 

Hospitality FestiValderAa

Wil je met collega’s of relaties in groepsverband het festival bezoeken, dan kan je contact opnemen via: hospitality@festivalderaa.nl. We informeren je graag over de mogelijkheden!
 

Rolstoeltoegang

De voorstellingen zijn deels rolstoeltoegankelijk. Neem contact op met de organisatie voor meer informatie: info@festivalderaa.nl

 

Overnachten

Kamperen bij Camping De Vledders in Schipborg! 

Lopend naar het Festivalterrein van vrijdag tot en met zondag? Dat kan vanaf Camping De Vledders!

Geen gedoe? Neem een De Vledders-tent!

Ook zijn er volledig ingerichte Vledders-tenten voor een lang weekend te huur; je hoeft alleen een slaapzak mee te nemen.

Reserveren kan via www.devledders.nl/reserveren

Voor andere vragen kunt u contact zoeken met Camping de Vledders via:

Camping de Vledders
Zeegserweg 2a
9469 PL Schipborg (Drenthe)
Website: www.devledders.nl
Telefoon: 050 – 40 91 489
E-mail: info@devledders.nl

Bed & Breakfast Schipborg
Bed & Breakfast Schipborg is gelegen in een rustige, bosrijke omgeving aan de rand van de Drentsche Aa. Naast de unieke wandelmogelijkheden in de buurt van de B&B, zijn er allerlei recreatie mogelijkheden te vinden in het nabijgelegen Zuidlaren.

FestiValderAa arrangement:

Binnenkort ons nieuwe arrangement voor 2017.

De Zeegster Hoeve
Deze B&B is gevestigd in het geheel verbouwde stookhok en is bedekt met riet. In de ruimte hangt de sfeer van een boerderij van vroeger, mede door de authentieke schouw die is hersteld en waar nu de houtkachel in staat. Verder is er een badkamer met douche, wastafel en toilet. En is er een compleet ingerichte keuken met een afwasmachine.

 

Fletcher Hotel De Zeegser Duinen

In natuurgebied de Drentsche Aa, vindt u Hotel-Restaurant De Zeegser Duinen. Zodra u binnenkomt voelt het als thuiskomen. Hier proeft u wat echte gastvrijheid is. Vanuit het hotel loopt u in 20 minuten naar het festivalterrein.

FestiValderAa arrangement:

Aankomst           : vrijdag 07 juli 2017
Vertrek                : zondag 09 juli 2017

3-daags Festival der Aa arrangement:
– 2x overnachting
– 2x uitgebreid ontbijtbuffet
– 1x Weekendkaart Festival der Aa
– 1x Theatervoorstelling naar keuze + consumptiemunt
– Gebruik van hotelfiets gedurende uw verblijf
– Vrij gebruik van zwembad en sauna

Prijs op basis van een tweepersoonskamer: € 109,50 per persoon.
Excl. verblijfsbelasting à € 2,00 p.p.p.n.

Let op! Wij brengen geen reserveringskosten meer in rekening!

* Uit te breiden met een diner Live Cooking op de dag van aankomst (vrijdag) € 27,50 p.p. (normaal € 32,50 p.p.)

Reserveren via info@hoteldezeegserduinen.nl of 0592-530099.

 

Lloc d’oci Bijzonder slapen in een Yurt

www.ontspan-je.nl

Wij ontvangen jullie graag op onze mooie, kleinschalige natuurlijke plek in het Kniphorstbosch. Rust, ruimte, natuur en heerlijke boslucht zijn hier volop aanwezig. Kom heerlijk slapen en ontspannen in één van onze mooie originele Mongoolse nomaden tenten, de yurt of Ger.
Lloc d’oci is  kleinschalig, persoonlijk, duurzaam, origineel en creatief.
Er is een overdekte, gedeelde buitenkeuken met toebehoren en prima sanitaire voorzieningen.

FestiValderAa arrangement:

Speciaal 3 daags arrangement

Aankomst: vrijdag 7 juli

Vertrek: zondag 9 juli

– 2 overnachtingen in een originele Mongoolse Yurt

– 2 maal biologisch ontbijt

Prijs o.b.v. 3 persoons Yurt € 99,- per persoon

Prijs o.b.v. 5 persoons Yurt € 79,- per persoon

Excl. Toeristenbelasting € 1,15 per persoon

Op 2 km van het festivalterrein.

Reserveren via info@ontspan-je.nl of bel: 06-34841249  en vraag naar het FestiValderAa arrangement.

 

 

Vervoer op festival

Alle locaties zijn aangegeven door middel van bordjes in het dorp. De locaties zijn lopend en per fiets bereikbaar.

De plattegrond van het festivalterrein en de theaterlocaties in en nabij Schipborg vind je vanaf juni hier.

Let op, houd er rekening mee dat de looptijden naar sommige locaties circa 30 minuten zijn. Maar dat is in dit prachtige gebied gelukkig geen straf!

Om te zorgen dat je overal op tijd aanwezig kunt zijn, zullen we een schema opstellen waarop je kunt zien hoe lang je onderweg bent,  wanneer je van locatie naar locatie wandelt. Deze kun je vanaf juni hier vinden.

 

Route naar festival

De entree van het festivalterrein is gelegen aan de Borgweg in Schipborg.
Op de fiets

Het is een aanrader om op de fiets te komen, gezien de prachtige ligging van het festivalterrein. Bovendien is het ook nog eens beter voor onze mooie natuur. Er zijn speciale fietsparkeerplaatsen nabij het festivalterrein.
Auto

Bezoekers van het festival die met de auto komen, kunnen de auto buiten het dorp Schipborg gratis parkeren op de daarvoor ingerichte terreinen. Volg de borden vanaf de afslag Zuidlaren/Tynaarlo op de N34. Vanaf daar word je naar de parkeerplaats geleid.
Parkeren

Komend vanuit de richting Groningen kun je gebruik maken van de parkeerplaats nabij voetbalclub ZFC Zuidlaren: Randweg 3, Zuidlaren. Vanaf Anloo word je naar een parkeerveld vlak buiten het dorp Schipborg geleid. Door de borden te volgen kom je bij de parkeerterreinen. Volg bij het parkeren s.v.p. de instructies van de verkeersregelaars op. Naar het Festivalterrein is het ongeveer 15 minuten lopen.

Openbaar vervoer

Schipborg is redelijk geïsoleerd qua openbaar vervoer. Via de website 9292.nl kun je je reis per openbaar vervoer samenstellen. Het is circa 20 minuten lopen vanaf de dichtstbijzijnde halte, of neem je vouwfiets mee.

 

Organisatie

FestiValderAa wordt georganiseerd door Stichting Andere Activiteiten Schipborg.

Stichting Andere Activiteiten Schipborg

Borgweg 20
9469 PH Schipborg
mail@festivalderaa.nl

 

Administratie
Stichting Andere Activiteiten Schipborg
t.a.v. penningmeester
Heidesteeg 4
9469 PM Schipborg
BTW-nummer: 850.4.88.485 B 01
K.v.K. nummer: 52533999
Fiscaal nummer (RSIN): 850488485

 

Bestuur
Jan Wim ten Kate (voorzitter)
Eddy Elsinga (secretaris)
Piet Rienks (penningmeester)
Pieke van der Veen
Ton Post

 

Bestuurders worden niet beloond.

 

De stichting heeft ten doel:

 

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:


Missie

De komende jaren wil FestiValderAa zich binnen en buiten Drenthe profileren als een toegankelijk driedaags festival midden in de Drentse natuur, waar gedreven podiumkunstenaars hun werk kunnen tonen in een unieke context aan een brede doelgroep.

 

Artistiek profiel
Het artistieke profiel waarmee FestiValderAa zich de komende jaren profileert, is samen te vatten in drie kernpunten:

 

Toegankelijkheid
Onze grondgedachte is dat FestiValderAa voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dit betekent niet dat we plat vermaak aanbieden, maar dat we ervoor zorgen dat de randvoorwaarden om het festival te bezoeken voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk zijn. Bezoekers betalen geen hoge entree, we programmeren voorstellingen en concerten die vrolijk van toon zijn, van theatermakers, muzikanten en kunstenaars die soms heel bekend zijn en soms juist aan het begin van hun carrière staan. Deze combinatie van bekende en onbekende acts trekt bezoekers met én zonder culturele bagage aan. Op deze manier bereiken we een zeer divers publiek en voelt een brede doelgroep zich thuis op het festival. Tijdens het festival zullen er foto’s gemaakt worden door onze huisfotograaf om al dit moois vast te leggen.

 

Gedreven, authentieke makers
FestiValderAa nodigt uitsluitend theatermakers, muzikanten en kunstenaars uit die sterk gedreven zijn. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. FestiValderAa wil authentieke kunst tonen die gemaakt is met hart en ziel.
Festivaldirecteur/artistiek leider Henk Jongebloed zegt hierover: “Ik zoek naar echtheid bij de maker. Puurheid past namelijk naadloos in het natuurlijke decor van het festival. Ik kies voor podiumkunstenaars die vanuit hun tenen kunst maken. Je moet een bepaald ‘oergevoel’ bij de maker kunnen herkennen, de sterke gedrevenheid om het publiek iets te vertellen. De voorstellingen en concerten op FestiValderAa zijn daarom nooit gelikt of eendimensionaal.’’

 

Dwarsverbinding cultuur en natuur
De omgeving waarin het festival is ingebed is leidend in de programmering. Schipborg bevindt zich aan de oostelijke rand van het stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Ten zuiden ligt de Kymmelsberg, een heuvel van stuifzand. Deze unieke omgeving, die veel natuurliefhebbers aantrekt, vormt het decor van het festival. We doen nadrukkelijk geen ingrepen in de natuur, maar geven deze juist een centrale plaats in het programma. Daarbij streven we volledige duurzaamheid na.

 

2017
Jaarverslag FestiValderAa 2017

 

2014
Balans Stichting AAS 2014
Jaarverslag FestiValderAa 2014
Financieel overzicht Stichting AAS 2013-2014
Persuitingen 2014

 

2013
Balans Stichting AAS 2013
Jaarverslag FestiValderAa 2013
Financieel overzicht Stichting AAS 2012-2013

 


Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief