Programma

Ygdrassil

Jaap's Landje

 

Het zangduo Ygdrassil, bestaande uit Linde Nijland en Annemarieke Coenders, was met hun ongeëvenaarde harmonieën meer dan 15 jaar toonaangevend op folkgebied in Nederland. De twee bevriende zangeressen stonden o.a. op Lowlands en Noorderslag, speelden in binnen- en buitenland en maakten in totaal vijf CD’s en één DVD. Na hun breuk in 2007 traden ze 8 jaar lang niet samen op, tot ze in 2015 op veler verzoek enkele succesvolle reünieconcerten gaven. Het Eindhovens Dagblad schreef over hun reünieoptreden op het festival Parkfest: “De warmte tussen de twee zangeressen sloeg al snel over op de volle tent. De reacties waren enthousiast en luidruchtig, op perfect gebrachte a capella liedjes en nummers waarin het hart brandend op de tong lag”

 

Speciaal voor FestiValderAa laten Linde en Annemarieke nog één keer hun oorstrelende samenzang horen. Ze worden hierbij begeleid door multi-instrumentalist Bert Ridderbos op gitaren, cittern, banjo en accordeon en brengen een verrassende doorsnee van hun oeuvre, op het grensvlak van Angelsaksische en Amerikaanse traditionele folk en akoestische popmuziek.

 

De afgelopen jaren brachten Linde en Annemarieke beide solo albums uit en speelden ze afzonderlijk. Annemarieke maakte twee CD’s met eigen werk, samen met drummer Wim Sebo. Linde bracht 2 CD’s en een DVD uit en vormde een duo met Bert Ridderbos (ook bekend van de Groninger band Törf) met wie ze o.a. een muzikale reis over land naar Bhutan maakte. Bert en Linde gaven bij een eerdere editie samen ook al een optreden op ons festival.

 

Dit is een concert die te bezoeken met is met een festivalbandje, hier hoeft geen extra kaartje voor te worden gekocht.

 

Ygdrassil

Speeldata

Vrijdag 22:30
Zaterdag 22:30
Kaartje kopen
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief