Programma

The T.S. Eliot Appreciation Society

Festivalterrein Koepelpodium

 

The T.S. Eliot Appreciation Society is de alias van Tom Gerritsen, muzikant en songwriter uit Utrecht. Hij groeide op in een rondreizend circusgezelschap dat de plattelandsdorpen van Europa aandeed. Niet alleen circusartiesten, maar ook predikanten, theatermakers en muzikanten maakten deel uit van het rondtrekkende gezelschap, waardoor Tom al vroeg de magische wereld van verhalen leerde kennen.

 

Tom besloot in Utrecht te gaan wonen, ging werken in verschillende boekhandels en verdiepte zich daardoor verder in de wereld van verhalen. Toen een klant eens hoorde dat hij ook muziek maakte, werd hij uitgenodigd om eens wat nummers op te komen nemen in een studio. Deze titelloze EP werd direct opgepikt door diverse programmeurs, waarna optredens door het hele land volgden. Oor sprak over een ‘sterk debuut’, terwijl invloedrijk indie-blog The Daily Indie schreef dat de plaat ‘nu al een tijdloze kwaliteit’ bezat. Ook de kwaliteit van de teksten werd opgemerkt in de media, waar bijvoorbeeld het Nederlands Dagblad schreef over ‘zeer bijzonder, pakkende teksten die weerbarstig zijn.’

 

In oktober 2016 wordt het tweede album ‘Turn It Golden!’ uitgebracht. Er is hier weinig over van het spaarzame en rauwe geluid van het eerdere werk. Waar het eerste album ferm gegrondvest was in de Amerikaanse folk traditie, geven de nieuwe nummers een meer caleidoscopisch beeld, niet gebonden aan slechts één muziekstroming. Het album is hierdoor bijzonder gevarieerd, terwijl tegelijkertijd ieder nummer onmiskenbaar een nummer van The T.S. Eliot Appreciation Society is: van de John Fahey-achtige instrumentale folk van ‘Anne’s Lullaby’, via de rammelige pop van ‘The Fall’ tot de bijna hypnotische krautfolk van ‘The Grand Tour’. In de bij vlagen hallucinerende teksten worden verhalen verteld over mensen die zoeken naar betekenis in chaotische tijden.

 

The T.S. Eliot Appreciation Society

Speeldata

Zaterdag 22:45
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief