Programma

The Dubbeez

Festivalterrein Hoofdpodium

 

De jonge Amsterdams/Almeerse reggaeformatie The Dubbeez bewijst dat goede reggae tijdloos is. Dit septet weet klassieke rootsreggae en dubreggae een overtuigende reboot naar het jaar 2017 te geven. The Dubbeez kwam op de radar als winnaar van Battle of the Bands tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. Met het strakke ritme-tandem Earl op drums en zijn zus Olivia op bas legt The Dubbeez een solide fundament onder hun eigen, sprankelende composities.

 

Reggaesongs met een vintage feel, die het beste van de klassieke reggae vertalen naar het hier en nu, en daarbij triomfantelijk aantonen dat reggae een universele aantrekkingskracht kan hebben.

 

De vocals van Quincy en Joanne houden het dansend publiek bij de les, terwijl de strakke synthesizerlines van Bobby, en de stratosferische improvisaties van gitarist Mills op zijn Fender het geheel onder aangename spanning zetten. De groep koestert grote voorbeelden zoals Lee ‘Scratch’ Perry, King Tubby, Black Uhuru en Damian Marley. De interpretatie van reggae door deze jonge honden is het best te typeren als vitaal en swingend.

 

The Dubbeez is ter verdieping van hun muziek al naar Jamaica geweest, waar deze youngsters grote indruk maakten op de lokale scene. Toen The Dubbeez vorig jaar in Amsterdam mocht openen voor Alpha Blondy kreeg het jonge zevental met gemak de grote zaal van Paradiso aan het dansen. Met hun aanstekelijke energie, gloedvolle vocalen en goed doordachte songs mag The Dubbeez nu al gelden als een grote belofte, die ook buiten de wereld van reggaeliefhebbers de muziekliefhebbers zal weten te overtuigen. Getuige de vele optredens op zowel world music, reggae en popfestivals alsmede de uitverkiezing voor Noorderslag 2017 en een daarmee samenhangend optreden bij De Wereld Draait Door.

 

The Dubbeez

Speeldata

Zaterdag 23:30
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief