Programma

Sue the Night

Festivalterrein Hoofdpodium

Sue the Night komt met tweede album, getiteld Wanderland. Sue The Night heeft haar sound gevonden en meteen uitgekristalliseerd. Na het succes van debuut-­‐ en doorbraakalbum Mosaic (2014) zet Suus de Groot met Wanderland forse schreden voorwaarts. Haar tweede album etaleert een omvangrijke muzikale, artistieke en persoonlijke groei.

 

Wanderland telt tien sprankelende composities. Sue schreef ze met haar huidige zeskoppige begeleidingsband in gedachten: een hecht gezelschap, bestaande uit drie mannen en drie vrouwen, met wie ze dit seizoen met veel succes te zien is als huisband van De Wereld Draait Door. Met hen creëerde ze in de studio – met Thijs van der Klugt (van Baskerville) als gitarist, klankbord en producer – een coherent en herkenbaar geluid. Noem het maar Sue the Night-­‐wave. Ten tijde van Mosaic waren Neil Young, Madonna en Fleetwood Mac inspiratiebronnen, voor Wanderland is haar referentiekader uitgebreid met o.a. The War On Drugs, The Smiths en Florence + The Machine. Het resultaat klinkt meeslepend, opwindend, dromerig, melancholiek, organisch en sensueel. Indie en poppy tegelijk.

 

Wanderland is vaak een artistiek statement over innerlijk dolen. De erkenning, de shows, de festivals, de hits (The Whale, The World Below) .. Sue heeft er zwaar van genoten en dat doet ze nog steeds, maar één conclusie heeft ze inmiddels wel getrokken: ‘Succes is niet dé oplossing voor het leven. Er blijft toch altijd iets knagen.’ Met Noord-­‐ Hollandse nuchterheid: ‘Alles is heel betrekkelijk. Het muzikantenbestaan al helemaal. Alleen liefde en vriendschap doen er echt toe.’ In het nummer From The Mire, geïnspireerd door de dood van David Bowie, zingt ze letterlijk: ‘There is no sane way out of here, and there is no bottom line, so walk on.’ En wees vooral niet te streng voor jezelf! Het zwierige All The Roses, prijsnummer van de plaat, gaat daar specifiek over: ‘Kom in het reine met jezelf, wees geen marionet van je inner judge, knip de touwtjes door.’

 

Sue the Night

Speeldata

Zaterdag 17:30
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief