Programma

Stephanie Struijk

Festivalterrein Koepelpodium

We zijn supertrots dat deze dame -eerder bekend als Stevie Ann- ons festival opent. Singer/songwriter Stephanie Struijk heeft namelijk een nieuw album gemaakt. Ze schreef de tekst en muziek samen met Daniël Lohues tijdens een twee weken durende roadtrip door de Verenigde Staten.

 

“Tijdens de reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten we dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in het Nederlands. De inspiratie ontstond als vanzelf en we schreven veertien liedjes in elf staten. Over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en over de magie van geluksmomenten.”

 

In haar nieuwe theatershow van dit jaar staat de roadtrip die Stephanie maakte met Daniël Lohues centraal. Ze speelt de liedjes van het nieuwe album vergezeld door anekdotes over het onderweg zijn.

 

Niks stond vast tijdens deze reis, behalve dan dat Stephanie op een bepaalde datum in Minnesota moest zijn voor een optreden. Daar tussenin was er tijd om liedjes schrijven en te kijken wat er voorbij kwam.

 

‘Nieuwe maan’ gaat over met een schone lei beginnen en wat voor verrassingen daar uit kunnen komen.

 

“Het is geen afval en toch moest ik het kwijt, ergens langs de snelweg.” is een regel uit het liedje ‘Ergens langs de snelweg’ wat typerend is voor hoe Stephanie dicht bij de kern van haarzelf en muziek maken weet te komen.

 

Je overgeven aan de kracht die de sterren en planeten blijkbaar op je hebben, meegaan met de deining van de natuur, maar daarin dan je eigen weg vinden. Dat is wat de 29-jarige singer/songwriter voor ogen heeft. Deze trip bracht haar op vele manieren weer terug naar haar roots. Stephanie bracht tot nu toe vier studio-albums uit. Ze ontving voor haar werk een Zilveren Harp en speelde op festivals als Pinkpop en Concert at SEA. En nu dus bij ons!

 

Stephanie Struijk

Speeldata

Vrijdag 18:00
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief