Programma

Shishani & the Namibian Tales

Festivalterrein Hoofdpodium

Vele werelden vloeien rimpelloos samen in de eigenzinnige muziek van Shishani & the Namibian Tales. Zangeres, songwriter en gitariste Shishani verbindt de obscure maar rijke traditie van haar geboorteland Namibië met westerse invloeden als soul en jazz.

 

Debby Korfmacher kwam weliswaar in Duitsland ter wereld, maar raakte verslingerd aan de klank van de Afrikaanse mbira (duimpiano) en nam vervolgens ook de kora (harpluit) ter hand. Cellist Bence Huszar stamt uit een roemrucht geslacht van Hongaarse musici maar exploreert de klankmogelijkheden van zijn instrument tot ver voorbij traditionele grenzen. Zijn stuwende en pulserende improvisaties leveren hem ook een deeltijdfunctie op in de ritmesectie naast percussionist Sjahin During, die het kwartet samen met Shishani vorig jaar oprichtte. During kan voor zijn dynamische spel putten uit een schat aan ervaring met de meest uiteenlopende stijlen, van Afro-Cuban via Turks tot rock en jazz.

 

In de composities van Shishani is de traditionele muziek van Namibië het vertrekpunt. Haar teksten zingt ze zowel in het Engels als Oshiwambo, haar moeders taal. Mede dankzij onverwachte harmonieën en ritmes klinkt de in de diepe traditie gewortelde muziek van Shishani & the Namibian Tales verrassend eigentijds en verfrissend. 

 

Shishani & the Namibian Tales

Speeldata

Zaterdag 19:30
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief