Programma

Jonge Sla – De Wraak van Ifigeneia

Jelto's Schuur
Afstand: 20 minuten
(De afstand is bepaald vanaf het festival terrein)

 

“Je hebt al je geld ingezet op één aanname;
Dat ik het uiteindelijk met je eens zou zijn.
Dat ik zou breken en zou inzien dat er maar één waarheid is.
De jouwe.
Dat ieder weldenkend mens uiteindelijk op hetzelfde uit zou komen.
Maar wat blijkt?
Je hebt je vergist.”

 

De tragische komedie De Wraak van Ifigeneia laat de luttele uurtjes zien tussen het moment van thuiskomst van legeraanvoerder Agamemnon en het  moment dat hij en zijn minnares in bad worden vermoord door zijn vrouw Klytaimestra. Als wraak voor de dood van hun dochtertje Ifigeneia, waar Agamemnon verantwoordelijk voor is.
Is dit bloederige lot te keren? Klytaimestra doet een poging, althans zo lijkt het. De twee echtelieden komen echter in een patstelling en de zaak loopt muurvast. Men kan geen kant meer op, behalve in de richting van dat tòch onafwendbare lot.

 

De dialogen van Erik Snel zijn snel, scherp, tragisch èn humoristisch. Ze gaan o.a. over meningen die als waarheden worden gebracht en waarheden die als meningen worden gezien. Een fenomeen dat men ongetwijfeld wel herkent uit de hedendaagse politiek en sociale media.

 

 

Tekst: Erik Snel, Regie: Grytha Visser en Philippien Bos, Spel: Corné Kosse (Agamemnon), Robin van Dijken (Klytaimestra), Anniek Akkerman (Kassandra) en Wytse Algra (Aigisthos), Kostuums: Elvera van Bentum, Grime: Marjan van den Hof
Vormgevingsadviezen: Bas de Bruijn, Techniek: Nico Langeland, Foto/ grafische vormgeving: Sanne Basnet, Met dank aan: Niels Smit Duyzentkunst en Hesther le Grand

Jonge Sla – De Wraak van Ifigeneia

Speeldata

Zaterdag 16:00
Zaterdag 20:30
Zondag 15:00
Kaartje kopen
Kaartje kopen
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief