Programma

Hans Hannemann

Festivalterrein Hoofdpodium

 

Daar is ‘ie weer! Net als in 2016 is Hans Hannemann dit jaar weer present op FestiValderAa. De songs van de Groningse singer-songwriter Hans Hannemann lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt de ‘Outlaw Crooner’ authentiek én toegankelijk.

 

Na een kort verblijf aan de Rockacademie in Tilburg vertrekt Hannemann naar Dublin. Daar werkt hij als barpianist en organist in een gospelkerk. Na een jaar verruilt hij de Ierse hoofdstad voor Oost-Groningen om daar de analoge opnamestudio Twangwolf op te zetten.

 

Als songwriter laat Hannemann zich inspireren door country grootheden als Kris Kristofferson en Billy Joe Shaver en de klassieke pop van de 60’s en 70’s. Toch weet hij de roots van Amerikaanse muziektradities naar een volledig eigen stijl te vertalen. Zowel in akoestische setting als met voltallige band, weet Hans Hannemann hiermee een indrukwekkende show neer te zetten.

 

Eind 2016 bracht hij zijn debuutalbum “Makin’ Up for Livin’ Easy” uit. Het album is opgenomen met gitarist Jan-Peter Hoekstra (Douwe Bob, Krezip), drummer Wim Geenen (ex- Admiral Freebee) en bassist Maarten van Damme (Wende Snijders, Drive Like Maria). Hannemann speelde afgelopen jaar op Oerol, deed mee aan de Popronde en tourde samen met Douwe Bob langs de grote zalen van Nederland. Zijn succesvolle reeks shows tijdens Eurosonic/Noorderslag en het optreden bij DWDD, luidde het jaar 2017 alvast goed in.

 

Live bezetting band: Marcel Wolthof (drums), Rolf Verbaant (gitaar), Merijn den Boer (toetsen) en René Monsma (bas).

 

Hans Hannemann

Speeldata

Zaterdag 14:00
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief