Programma

Dia del Mercado

Festivalterrein Hoofdpodium

 

Dia del Mercado maakt sfeervolle filmische popmuziek vermengd met melodieuze, verhalende songs. Nummers met vaak een psychedelische 60s sfeer, en met invloeden uit de donkere Americana, Alt-Country en van Spaghetti Western soundtracks. 

 

Dia del Mercado werd in 2008 opgericht door muzikant/songschrijver Ruud Slingerland rond zijn huiskameropnames, waarbij hij een breed scala aan instrumenten bespeelt. Dat levert vaak veelkleurige orkestrale arrangementen op. Hij nam met bevriende muzikanten het debuutalbum ‘Seven Years Of Dirt’ op dat in 2012 uitkwam. Een album gevuld met instrumentale filmische thema’s afgewisseld met folky songs die beelden oproepen van de woestijn, verlaten stoffige stadjes, cactussen en van een ook op de hoes aanwezige mythische ezel. Het album kreeg nationaal en internationaal veel positieve kritieken. Dia del Mercado trad rond deze release op met onder andere strijkers en blazers om het orkestrale karakter van de muziek live ook goed weer te geven. De afgelopen jaren speelde Ruud Slingerland tevens als gitarist en toetsenist in de Groninger alternatieve rockband Avery Plains en maakte filmmuziek voor de Nederlandse speelfilm Morf.

 

Nu, in 2017, is Dia del Mercado terug in een nieuwe, meer elektrisch georiënteerde bezetting. Bestaande uit ervaren muzikanten uit de gerenommeerde Groninger muziekscene met als kern Rudy Lentze (van oa Rudy & His Fascinators, Tres Manos, Bwana 3) op gitaar, Henk Drent (Whipster, Wishing Tree) op bas en Bert Zengerink (Wishing Tree, Mansell) op drums en percussie. Slingerland legt zich live voornamelijk toe op zang en gitaar. John Hekert (oa North to The Night en Captain Badass) zal als gastmuzikant zich laten horen op zijn lapsteel gitaar voor de uitwaaierende Alt-Country sferen. In deze bezetting wordt een sound gecreëerd die bij vlagen naast bovengenoemde invloeden ook aan the Beatles of Velvet Underground doen denken, of aan de soundtrack van een Quentin Tarantino film.

 

 

Pers over Dia del Mercado:

Altcountryforum: ‘Slingerland en zijn bandleden nemen de luisteraar mee op een muzikale road trip die de volledige aandacht van de luisteraar opeist. Maar degenen die bereid zijn die kleine investering te doen, komen met een hart vol gouden impressies terug van een méér dan boeiende reis.’

 

Americana-UK: ‘Dia del Mercado seem to have big dreams of epic musical vistas, complete with sentinel cacti and whirling dust clouds. ‘Seven Years of Dirt’ certainly goes a considerable way to achieving this dream.’

 

Rocktimes.de:’ Dia Del Mercados “Seven Years Of Dirt” ist besondere Musik für besondere Momente.’

 

Dia del Mercado

Speeldata

Zaterdag 15:30
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief