Programma

Koen Jantzen en Hans Man in ’t Veld – Bleekneusjes


 

Ze hadden me helemaal niets gezegd en mijn koffer stond al klaar. Ik kreeg een briefje om en moest met een vreemde mevrouw mee. Met de trein. Overstappen op een groot station in een trein met nog meer kinderen.
Ik was nog nooit zo ver van huis geweest.

 

Herinneringen van oud-bleekneusjes, kinderverzorgsters, vluchtelingen en Adriaan van Dis vormen de basis voor Bleekneusjes. Een voorstelling vanuit de werktheater traditie. Waar journalistiek onderzoek, improvisatie van de makers en samenwerken centraal staan. Een voorstelling van Hans Man in ’t Veld, Koen Jantzen, Jasmijn Snoijink en Marlies Bosmans in samenwerking met een groep jonge getalenteerde theatermakers en tekstbijdragen van onder andere Adriaan van Dis.

 

Een verhaal over anders zijn. Bij een groep willen horen. Over je ontheemd voelen en heimwee. Over de tussentijd en de tijd die voorbij gaat. Bleekneusjes is een theatrale wandeling door het landschap en de tijd. Een muzikale voorstelling rond koloniehuizen. 

 

In 2017 bestaat stichting Bio Vakantieoord negentig jaar en is het vijftig jaar geleden dat de laatste bleekneusjes uit het Bio Vakantieoord in Bergen aan Zee vertrokken. Het einde van een tijdperk. ‘Bleekneusjes’ brengt de bijzondere geschiedenis van de koloniehuizen tot leven. Een geschiedenis van sociale bewogenheid, verheffing van de lagere klasse, ‘rust, reinheid en regelmaat’ en diepe gevoelens van heimwee in een sterk verzuilde samenleving.

 

Aangenaam luchtig zomervermaak over een vrijwel vergeten stukje geschiedenis.
(De Telegraaf  ****)
De spelers zijn jonge professionals en jongeren en ze doen het allemaal fantastisch. Het stuk over ziekelijke kinderen die aansterken aan zee, is locatietheater in optima forma. (De Volkskrant ****)

 

Credits
Regie Hans Man in ‘t Veld, Koen Jantzen | Scenario Marlies Bosmans | Tekstbijdragen Adriaan van Dis, Jasmijn Snoijink, Koen Jantzen | Muzikale leiding Bart Sietsema | Spelers en makers o.a. Jonata Taal, Lusanne Arts, Marlies Bosmans, Bart Sietsema, Daphne Wellens, Armen Melkonian, Syoma Ekhart, Joshua Albano | Productieklas Artiance o.l.v. Hanneke Vries: Madelief, Djoeke, Gitte, Sascha, Fleur, Nathalie, Fleur, Maaike, Lieke, Jonas, Daan, Daan, Sieb, Kyllian | Idee Hans Man in ’t Veld, Klemens Patijn en Jasmijn Snoijink | Scenografie Eva Krammer | Productieleider Tobias Verhagen | Zakelijk leiding Thijs de Wit

(Deze voorstelling is helaas niet toegankelijk voor rolstoelers)

Koen Jantzen en Hans Man in ’t Veld – Bleekneusjes

Speeldata

Vrijdag 19:30
Zaterdag 15:30
Zaterdag 20:00
Zondag 15:30 uitverkocht
Kaartje kopen
Kaartje kopen
Kaartje kopen
Kaartje kopen
Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief