Nieuws

Programma FestiValderAa in TimeSquare app

Net als Pinkpop, Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole, Zwarte Cross e.v.a. staat #FestiValderAa dit jaar vermeld op de TimeSquare app. Superhandig als je tijdens het festival wilt weten wie waar en wanneer speelt, de laatste nieuwtjes & informatie over jouw voorstelling. Installeren kan hier: https://tmsqr.app.link/festivalderaa-1652

 

Kunstenaars FestiValderAa bekend!

Afsteken en opgaan in de omgeving en horen. Deze drie bewegingen vallen op aan de selectie van kunstwerken voor FestiValderAa 2017. Vijf makers laten nieuwe werken zien.

 

Beeldend kunstenaar Jerke Mulder, gaat lijnrecht tegen elke organische vorm in met strakke witte pilaren met een bijzondere textuur die afsteken tegen de groene achtergrond van de natuur.

 

Beeldend kunstenaar Jet Akkerman zoekt juist de harmonie van de omgeving en de mens op met haar ‘Mensennest’.

 

Meubelmaker Rob van der Hoeven, is aan de slag met het maken van een zeer bijzonder terrasobject, waarbij de grenzen worden opgezocht van kijken en bekeken worden.

 

Nieuw dit jaar zijn twee werken waarbij geluid een belangrijke factor spelen. Zo laten, trompettist en componist Thomas Welvaardt en meubelmaker Rob de Jong, een nieuw uitgevonden muziekinstrument zien in de interactieve installatie ‘D.F.P.O.’  (Doedel-Fiets-Pomp-Orgel). De Griekse beeldend kunstenaar. Alex Andropoulos maakt sculpturen met bellen die een eigen geluidscompositie vormen. Een bijzondere en diverse selectie die dit jaar het publiek wederom zal doen verrassen.

Wees er als de kippen bij!

De vroege-vogel-actie loopt t/m 5 juni.

Dat betekent dat je voor een weekendkaart €20,- betaalt i.p.v. het normale tarief van €27,50. Dat is toch echt de moeite waard!

 

We hebben een kakelverse presentator!

Korte introductie: Jason Staal heeft zich de laatste jaren ontwikkeld op gebied van acteren, presenteren en was lang actief als liedjesschrijver van de Nederpopband Asman.

 

De band is gestopt en Jason Staal is gestart. Afgelopen jaren heeft hij verschillende theaterprojecten gemaakt, gepresenteerd en kwam afgelopen voorjaar met het Nederpopalbum ” Daggedachten” waarbij er samenwerkingen zijn gemaakt met o.a Mooi Wark, Tim Akkerman en Paul de Munnik.

 

In 2014 speelde Staal op FestiValderAa(!), sindsdien vaste bezoeker en erg blij dat hij dit jaar de presentatie op zich mag nemen!

Oproep voor kunstprojecten FestiValderAa

Voor de vierde editie van de kunstroute van FestiValderAa zoeken we nieuw en gevestigd beeldend talent! De aankomende editie van het theater- en muziekfestival vindt plaats op 7, 8 en 9 juli 2017 in Schipborg. Beeldende kunstenaars worden uitgenodigd om een voorstel in te zenden. De beste inzendingen worden geselecteerd en onderdeel van de kunstroute tijdens het festival.

Een lang weekend theater en muziek in de Drentsche natuur! Elk jaar verandert het stroomdallandschap van de Drentsche Aa drie dagen lang in een fantastisch theaterlandschap. Verrassende voorstellingen op diverse prachtige locaties in en rondom het dorp Schipborg.

 

Kunstenaars gezocht
FestiValderAa zoekt naar beeldende kunstprojecten die getoond kunnen worden in het bos en rondom het festivalterrein. Het overkoepelende thema van de kunstroute is ‘It’s gonna be HUGE’.

We zijn op zoek naar kunstwerken die opvallen in de prachtige natuur van Schipborg en die de bezoekers van ons festival zullen verrassen.

De afgelopen jaren is het gelukt om bijzondere werken te laten zien, deze lijn willen we ook dit jaar weer doorzetten. We hebben een kunstminnend publiek dat openstaat voor experiment, dit betekent dat het werk mag schuren en uitdagen.

 

Inzenden
Aanvragen kunnen ingezonden worden tot uiterlijk zaterdag 1 april, materiaal in PDF bestand aanleveren aan: kunst@festivalderaa.nl

 

Een aanmelding bevat:
* Maximaal 2x A4 aan omschrijving van de inhoud, technische specificaties (afmetingen, materialen ed.).
* Het ontwerp moet festival/weerbestendig zijn.
* Een begroting met alle kosten.
* Een portfolio (max 8x A4)
* CV (max 2x A4)

 

Vergoeding:
* Het budget is €1000,- (ex BTW) per ontwerp.
* Dit budget is inclusief materiaalkosten, honorarium, reis- en vervoerskosten.
* We vragen om een heldere begroting, vergeet hierbij niet je honorarium.
* Verblijf op de camping voor de volledige periode.
* Maaltijden (tijdens de opbouw- en festivalperiode)
* Twee weekendkaarten voor het festivalterrein.

 

De kunstenaar is zelf verantwoordelijk voor het op- en afbouwen van het werk en het functioneren van het werk tijdens het festival. Wij vragen dan ook van de kunstenaars dat ze aanwezig zijn tijdens het gehele festival.

 

We helpen graag waar kan, dus mocht je gebruik willen maken van restmaterialen of al eerder in het dorp willen beginnen met bouwen, geef het aan, dan kijken we wat mogelijk is.

 

We benaderen ook kunstenaars buiten deze oproep om.

 

Projecten met ontbrekende stukken of een ontbrekende onderbouwing worden niet in behandeling genomen.

 

Planning
Zaterdag 1 april: Sluiting open call
Zondag 9 april: Bekendmaking geselecteerde kunstenaars
Dinsdag 18 april: Bezoek aan festivalterrein
Maandag 3 juli – Donderdag 6 juli: opbouw
Vrijdag 7 juli – Zondag 9 juli: festival
Maandag 10 juli – Woensdag 12 juli: Afbouw

 

Verder informatie
Voor nadere vragen of aanmelding: kunst@festivalderaa.nl Voor meer informatie over het festival kijk op : www.festivalderaa.nl

 

Alvast wat inspiratie opdoen? Hier zijn wat foto’s van kunstprojecten van vorige edities.


Victor & Ina Entertainment Show

 

Jimi Kleinbruinink

 

Boeken Groen & Heleen Haijtema

Gratis kraanwater tappen

Het festival geeft kraanwater het podium dat het verdient. We mogen trots zijn op ons kraanwater. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond! Daarom stelt Waterleidingmaatschappij Drenthe voor alle bezoekers van Festival gratis kraanwater beschikbaar.

 

Waterwingebied
In het stroomdallandschap van de Drentsche Aa ligt het waterwingebied van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD). Het is de bron van het drinkwater voor de inwoners van Assen en omgeving. Ten noordoosten van Assen slingeren de diepjes en stroompjes door een landschap. Bij ieder dorp krijgen de stroompjes een andere naam. Pas in de buurt van de stad Groningen spreken we over de Drentsche Aa.

 

Meer informatie op: www.wmd.nl

Kaartjes kopen? Word KamerAad!