Nieuws

Kunstoproep!

Oproep voor kunstprojecten FestiValderAa

 

Voor de vijfde editie van de kunstroute van FestiValderAa zoeken we nieuw en gevestigd beeldend talent! De aankomende editie van het theater- en muziekfestival vindt plaats op 6, 7 en 8 juli 2018 in Schipborg. Beeldende kunstenaars worden uitgenodigd om een voorstel in te zenden. De beste inzendingen worden geselecteerd en onderdeel van de kunstroute tijdens het festival.

 

Een lang weekend theater en muziek in de Drentsche natuur! Elk jaar verandert het stroomdallandschap van de Drentsche Aa drie dagen lang in een fantastisch theaterlandschap. Verrassende voorstellingen op diverse prachtige locaties in en rondom het dorp Schipborg.

 

Kunstenaars gezocht

FestiValderAa zoekt naar beeldende kunstprojecten die getoond kunnen worden in het bos en rondom het festivalterrein. Het overkoepelende thema van de kunstroute is ‘π2,  r2 & m3′  

We zijn op zoek naar kunstwerken die opvallen in de prachtige natuur van Schipborg en die de bezoekers van ons festival zullen verrassen.

De afgelopen jaren is het gelukt om bijzondere werken te laten zien, deze lijn willen we ook dit jaar weer doorzetten. We hebben een kunstminnend publiek dat openstaat voor experiment, dit betekent dat het werk mag schuren en uitdagen.  

 

Inzenden

Aanvragen kunnen ingezonden worden tot uiterlijk zondag 15 april, materiaal in PDF bestand aanleveren aan: kunst@festivalderaa.nl.

 

Een aanmelding bevat:

 

Vergoeding:

 

De kunstenaar is zelf verantwoordelijk voor het op- en afbouwen van het werk en het functioneren van het werk tijdens het festival. Wij vragen dan ook van de kunstenaars dat ze aanwezig zijn tijdens het gehele festival.

 

We helpen graag waar kan, dus mocht je gebruik willen maken van restmaterialen of al eerder in het dorp willen beginnen met bouwen, geef het aan, dan kijken we wat mogelijk is.

 

We benaderen ook kunstenaars buiten deze oproep om.

 

Projecten met ontbrekende stukken of een ontbrekende onderbouwing worden niet in behandeling genomen.

 

Planning

Zondag 15 april: Sluiting open call

Vrijdag 20 april: Bekendmaking geselecteerde kunstenaars

Maandag 30 april: Bezoek aan festivalterrein

Maandag 2 juli  – donderdag 5 juli: opbouw

Vrijdag 6 juli – zondag 8 juli: festival

Maandag 9 juli – dinsdag 10 juli: Afbouw

 

Verder informatie

Voor nadere vragen of aanmelding: kunst@festivalderaa.nl

Voor meer informatie over het festival kijk op : www.festivalderaa.nl

 

Alvast wat inspiratie opdoen? Hier zijn wat foto’s van kunstprojecten van vorige edities.

 

The Aftermovie van FestiValderAa 2017!

 

Met trots kondigen wij aan: The Aftermovie FestiValderAa! Ga je nog even mee terug? Naar die heerlijke dagen met theater en muziek in de achtertuin van Schipborg? Wat was het groots maar klein, broeierig en warm, sfeervol en intiem. Maar bovenal: supergeslaagd! Nogmaals dank aan een ieder die bij FestiValderAa betrokken was; zowel bezoekers als medewerkers! We zien jullie graag weer, tot volgend jaar 6, 7 & 8 juli 2018!

Dag 3 van FestiValderAa

Het festival is in volle gang! We rollen lekker en genieten met volle teugen, helemaal omdat het zonnetje ons goedgezind is. Lekker blijven drinken (dit kan natuurlijk bij onze waterpunten van WMD water), blijven smeren en vooral een dansje wagen!

 

Extra voorstellingen en programma update!

We gaan heel lekker! Daarom twee extra voorstellingen:

 

Kim van Zeben: zaterdag 19:30 uur
De Noorderlingen: zaterdag 17:30 uur

 

Kleine update over de voorstelling van Jonge Sla – De Wraak van Ifigeneia. Deze duurt 1 uur en 20 minuten in plaats van 1 uur. Een iets langere zit, maar zeker de moeite waard!

Kassa ook al open op donderdag!

Wie er als de kippen bij wil zijn, die kan op donderdag 6 juli tussen 16:00 en 18:00 uur al naar de kassa toe om zijn kaartjes/bandjes te bemachtigen. Zegt het voort!

Wijziging in kinderprogramma

Wegens omstandigheden kan de voorstelling van Sarah en Freya Eshuys – Start Again helaas niet doorgaan, maarrr gelukkig komt Studio Tape langs om er voor te zorgen dat er toch een kindervoorstelling is!

 

Studio Tape

Speciaal voor FestiValderAa maken theatermakers Floortje Ernst en Sanneke Roelofs (Studio Tape) een ludieke familievoorstelling. Zij krijgen het pas warm als de temperatuur onder nul is. Vol energie en goede moed wachten ze je op in het bos! Hun motto: ’t giet zoals het giet. Giet het niet dan is het droog!

 

Duur: 30 minuten
Vrijdag 7 juli 21:00 uur
Zaterdag 8 juli 19:30 uur
Zondag 9 juli 15:15 uur
Zondag 9 juli 17:00 uur

Met Innofest afval opruimen op FestiValderAa

Litterati is een wereldwijde community waarin we samen de planeet schoonmaken. Hoe? Door zwerfafval te koppelen aan een database. As we speak: Litterati heeft al meer dan 0,6 miljoen stuks afval digitaal opgeslagen. Wat je met die data kan?  Nou, met merken in gesprek te gaan natuurlijk! Lieve McDonalds, wist je hoeveel afval jullie gebruikers op de grond gooien? Mr. Red Bull, wat gaan we daar aan doen? Goed idee Marlboro-man, laten we het samen oplossen!

 

Op FestiValderAa gaat Innofest de de gebruiksvriendelijkheid én het gedrag van de gebruikers van de Litterati app testen. Wie spot het meeste afval, waar bevindt zich het meeste afval en waarvan is het eigenlijk? Door de app te installeren kun je zelf het afval digitaal opslaan en door dit te doen kun je ook nog eens twee kaartjes voor volgend jaar winnen.

 

Hoe?
1. Download de app via: https://litterati.org/index.php#download
2. Stuur een printscreen van het door jou gevonden afval op FestiValderAa naar info@festivalderaa.nl
3. Maak kans op 2 weekendbandjes voor FestiValderAa 2018

 

 

Programma update!

De kaartverkoop gaat al erg goed! Daarom is er op zondag 9 juli 17:30 een extra voorstelling van YoungGangsters – Old Gangsters Never Die!

 

Kim van Zeben gaat ook al erg goed met ‘De Tweede van Zeben (14+)‘, de voorstelling op zaterdag is al uitverkocht, maar gelukkig zijn er op vrijdag 7 juli om 22:00 uur en zondag 9 juli om 16:00 uur zeker nog plaatsjes!

Openlucht college

Nieuw dit jaar is het Openlucht College! Het Openlucht College biedt een informatief, inhoudelijk natuurprogramma met elke dag een ander thema. Dit kan in de vorm van een lezing, workshop, demonstratie of quiz. Hierbij zal onder andere Innofest aanwezig zijn en ook De Onkruideniers ontbreken niet. Er zijn last minute nog een paar wijzigingen doorgevoerd, dus om alles even op een rijtje te zetten hieronder de programmering.

 

Vrijdag 7 juli 19:00 uur – Voedselquiz door Marjolijn Tijdens
Vrijdag 7 juli 22:45 uur – De Onkruideniers
Zaterdag 8 juli 14:45 uur -Innofest
Zaterdag 8 juli 19:00 uur – De Onkruideniers
Zondag 9 juli 14:45 uur – Innofest
Zondag 9 juli 19:15 uur –  College over vogelen door Bernou Ozinga

 

Programma FestiValderAa in TimeSquare app

Net als Pinkpop, Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole, Zwarte Cross e.v.a. staat #FestiValderAa dit jaar vermeld op de TimeSquare app. Superhandig als je tijdens het festival wilt weten wie waar en wanneer speelt, de laatste nieuwtjes & informatie over jouw voorstelling. Installeren kan hier: https://tmsqr.app.link/festivalderaa-1652

 

Kunstenaars FestiValderAa bekend!

Afsteken en opgaan in de omgeving en horen. Deze drie bewegingen vallen op aan de selectie van kunstwerken voor FestiValderAa 2017. Vijf makers laten nieuwe werken zien.

 

Beeldend kunstenaar Jerke Mulder, gaat lijnrecht tegen elke organische vorm in met strakke witte pilaren met een bijzondere textuur die afsteken tegen de groene achtergrond van de natuur.

 

Beeldend kunstenaar Jet Akkerman zoekt juist de harmonie van de omgeving en de mens op met haar ‘Mensennest’.

 

Meubelmaker Rob van der Hoeven, is aan de slag met het maken van een zeer bijzonder terrasobject, waarbij de grenzen worden opgezocht van kijken en bekeken worden.

 

Nieuw dit jaar zijn twee werken waarbij geluid een belangrijke factor spelen. Zo laten, trompettist en componist Thomas Welvaardt en meubelmaker Rob de Jong, een nieuw uitgevonden muziekinstrument zien in de interactieve installatie ‘D.F.P.O.’  (Doedel-Fiets-Pomp-Orgel). De Griekse beeldend kunstenaar. Alex Andropoulos maakt sculpturen met bellen die een eigen geluidscompositie vormen. Een bijzondere en diverse selectie die dit jaar het publiek wederom zal doen verrassen.

Wees er als de kippen bij!

De vroege-vogel-actie loopt t/m 5 juni.

Dat betekent dat je voor een weekendkaart €20,- betaalt i.p.v. het normale tarief van €27,50. Dat is toch echt de moeite waard!

 

We hebben een kakelverse presentator!

Korte introductie: Jason Staal heeft zich de laatste jaren ontwikkeld op gebied van acteren, presenteren en was lang actief als liedjesschrijver van de Nederpopband Asman.

 

De band is gestopt en Jason Staal is gestart. Afgelopen jaren heeft hij verschillende theaterprojecten gemaakt, gepresenteerd en kwam afgelopen voorjaar met het Nederpopalbum ” Daggedachten” waarbij er samenwerkingen zijn gemaakt met o.a Mooi Wark, Tim Akkerman en Paul de Munnik.

 

In 2014 speelde Staal op FestiValderAa(!), sindsdien vaste bezoeker en erg blij dat hij dit jaar de presentatie op zich mag nemen!

Oproep voor kunstprojecten FestiValderAa

Voor de vierde editie van de kunstroute van FestiValderAa zoeken we nieuw en gevestigd beeldend talent! De aankomende editie van het theater- en muziekfestival vindt plaats op 7, 8 en 9 juli 2017 in Schipborg. Beeldende kunstenaars worden uitgenodigd om een voorstel in te zenden. De beste inzendingen worden geselecteerd en onderdeel van de kunstroute tijdens het festival.

Een lang weekend theater en muziek in de Drentsche natuur! Elk jaar verandert het stroomdallandschap van de Drentsche Aa drie dagen lang in een fantastisch theaterlandschap. Verrassende voorstellingen op diverse prachtige locaties in en rondom het dorp Schipborg.

 

Kunstenaars gezocht
FestiValderAa zoekt naar beeldende kunstprojecten die getoond kunnen worden in het bos en rondom het festivalterrein. Het overkoepelende thema van de kunstroute is ‘It’s gonna be HUGE’.

We zijn op zoek naar kunstwerken die opvallen in de prachtige natuur van Schipborg en die de bezoekers van ons festival zullen verrassen.

De afgelopen jaren is het gelukt om bijzondere werken te laten zien, deze lijn willen we ook dit jaar weer doorzetten. We hebben een kunstminnend publiek dat openstaat voor experiment, dit betekent dat het werk mag schuren en uitdagen.

 

Inzenden
Aanvragen kunnen ingezonden worden tot uiterlijk zaterdag 1 april, materiaal in PDF bestand aanleveren aan: kunst@festivalderaa.nl

 

Een aanmelding bevat:
* Maximaal 2x A4 aan omschrijving van de inhoud, technische specificaties (afmetingen, materialen ed.).
* Het ontwerp moet festival/weerbestendig zijn.
* Een begroting met alle kosten.
* Een portfolio (max 8x A4)
* CV (max 2x A4)

 

Vergoeding:
* Het budget is €1000,- (ex BTW) per ontwerp.
* Dit budget is inclusief materiaalkosten, honorarium, reis- en vervoerskosten.
* We vragen om een heldere begroting, vergeet hierbij niet je honorarium.
* Verblijf op de camping voor de volledige periode.
* Maaltijden (tijdens de opbouw- en festivalperiode)
* Twee weekendkaarten voor het festivalterrein.

 

De kunstenaar is zelf verantwoordelijk voor het op- en afbouwen van het werk en het functioneren van het werk tijdens het festival. Wij vragen dan ook van de kunstenaars dat ze aanwezig zijn tijdens het gehele festival.

 

We helpen graag waar kan, dus mocht je gebruik willen maken van restmaterialen of al eerder in het dorp willen beginnen met bouwen, geef het aan, dan kijken we wat mogelijk is.

 

We benaderen ook kunstenaars buiten deze oproep om.

 

Projecten met ontbrekende stukken of een ontbrekende onderbouwing worden niet in behandeling genomen.

 

Planning
Zaterdag 1 april: Sluiting open call
Zondag 9 april: Bekendmaking geselecteerde kunstenaars
Dinsdag 18 april: Bezoek aan festivalterrein
Maandag 3 juli – Donderdag 6 juli: opbouw
Vrijdag 7 juli – Zondag 9 juli: festival
Maandag 10 juli – Woensdag 12 juli: Afbouw

 

Verder informatie
Voor nadere vragen of aanmelding: kunst@festivalderaa.nl Voor meer informatie over het festival kijk op : www.festivalderaa.nl

 

Alvast wat inspiratie opdoen? Hier zijn wat foto’s van kunstprojecten van vorige edities.


Victor & Ina Entertainment Show

 

Jimi Kleinbruinink

 

Boeken Groen & Heleen Haijtema

Gratis kraanwater tappen

Het festival geeft kraanwater het podium dat het verdient. We mogen trots zijn op ons kraanwater. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond! Daarom stelt Waterleidingmaatschappij Drenthe voor alle bezoekers van Festival gratis kraanwater beschikbaar.

 

Waterwingebied
In het stroomdallandschap van de Drentsche Aa ligt het waterwingebied van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD). Het is de bron van het drinkwater voor de inwoners van Assen en omgeving. Ten noordoosten van Assen slingeren de diepjes en stroompjes door een landschap. Bij ieder dorp krijgen de stroompjes een andere naam. Pas in de buurt van de stad Groningen spreken we over de Drentsche Aa.

 

Meer informatie op: www.wmd.nl

Kaartjes kopen? Word KamerAad! Nieuwsbrief